Malzeme
1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 büyük kase süzme ve normal yoğurt karışımı
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 iri tutam taze nane
Servis zamanı : limon suyu - sızma zeytinyağı - tuz - buz
Yaplışı
Buğday ve nohut iyice yıkanır.
Ayrı kaplara temiz su konup akşamdan ıslatılır.
Sabah nohutun suyu süzülür temiz su konup haşlanmaya bırakılır.
Buğday ise akşamdan ıslattığımız suyun üzerine, azaldıysa su ilave edip haşlamaya bırakalım.
Buğdayın tüm vitamini ıslama suyundadır kıyıpda onu atmayın derim :)
Buğday ve nohut haşlanınca nohutun suyunu süzelim buğdaya katalım suyu azsa üzerlerini 1 parmak geçecek kadar ılık su ilave edip buğday ve nohutu özleşene kadar kaynatalım ortalama 20 dak. kokusu belli eder ve dikkat edilecek olan buğdayın erimemesi...
Kaynama işlemi tamam olunca ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
Soğumuş buğday ve nohutu kalan suyuyla iyice çırpılmış topak kalmamış yoğurda ilave edelim.
Maydanoz, nane ve dereotunu incecik kıyıp yoğurda katalım.
Tüm malzemeyi iyice karıtıralım.
Servis tabağına alınca tuzunu katalım tuzu önceden koyarsanız yeşilliklerin tadı kaçıyor bana göre...
Üzerine zeytinyağı, limon suyu gezdirip buz parçaları atıp soğuk servis edelim.
Afiyet olsun...
Buğday ve nohut tok tutuyor rejim yapanlar içinde iyi bir öneri yanlız ben buğdayı akşamları tüketmeyin derim öğlen yenmesi içilmesi tavsiye edilir hazım için...
Sevgilerimle
Banu Altun
No comments:
Post a Comment