Sunday, September 22, 2013

Katmer Tarifi



katmer tarifi 1


Günaydın..

Herkese mutlu mutlu bir hafta sonu diliyorumm:)

Nefis kahvaltılarınız için katmer tarifi vereceğim sizlere bugün..

Katmer yapmak benim için büyük bir olay oldu. Bu zamana kadar annem yapardı biz yerdik. Ama sağolsun Papatyam' da görünce kolay geldi bana. Annemin bize geldiği bir kahvaltıda bir deneyeyim dedim veeee sonuç harika :) Annem de çok beğendi hatta bana "olmuşsun artık sen" dedi..

Bence yapamam demeyin en azından bir deneyin :) Eşiniz, çocuklarınız yada anne babalarınız çok mutlu olacak..


katmer tarifi 2


Malzemeler:

4 su bardağı un

1 + 1/4 su bardağı ılık su

3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

Arası için:

50 gr. tereyağ

1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

Un ve tuz yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Sıvıyağ ve su ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene dek iyice yoğrulur. Gerekirse un ilavesi yapılır.

Elde edilen hamur üzerine nemli bir bez örtülerek 10 dk. dinlendirilir.

Tereyağ eritilip, sıvıyağ ile karıştırılır.


katmer tarifi 3
Dinlenen hamur 6 bezeye bölünüp unlanmış tezgahta açılabildiği kadar açılır. Yumurta fırçası ile her yerine yağ sürülüp bir baştan diğer başa rulo yapılır, gül böreği şekli verilir. Tüm bezelere aynı işlem yapılır.

Gül böreği şekli alan tüm bezeler unlanmış tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde tekrar açılır ve kızgın tavada tavada arkalı önlü pişirilir.

Sıcak sıcak servis yapılır.

İsteğinize göre tavaya almadan katmerinizin ön ve arka yüzünü yağlayabilirsiniz..

Afiyet olsun..


No comments:

Post a Comment