Yaz mevsiminin en güzel sebzelerinden biridir Patlıcan.Yemeğinden - böreğine,salatasına kadar her şekilde hazırlamak mümkün.Seviyorsanız tabi.
Kolay bir Patlıcan Yemeği,isteğe bağlı patlıcanları kızartmadan da hazırlayabilirsiniz.
Afiyetle.
Malzemeler:
- 4 orta boy patlıcan
- 1 kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 orta boy tarla domates
- 5 adet yeşil biber
- 1 türk kahve fincanına yakın zeytinyağ
- Tuz,karabiber
Yapılışı:
- Patlıcanları alaca soyun.
- Orta irilikte parmak parmak kesin.
- Tuzlu suda 15 dk bekletin ve süzün.
- Tencereye kızartmak için yağ ekleyin.
- Patlıcanları kızartın ve başka bir tencereye alın.
- Üzerine domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayarak ekleyin.
- Sarımsakları ince kıyın ilave edin.
- Kuru soğanı da ince ince doğrayarak ilave edin.
- En üste yeşil biberleri temizleyin iri iri ekleyin.
- Tuz ve karabiber ekleyin.
- Zeytinyağ gezdirin ve en küçük ocakta kısık ateşte pişirin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment