Monday, September 16, 2013

hazir yufkadan sutlu nuriye

Merhaba degerli site okurlarimiz. Bugunku yayinimiz hazir yufkadan sutlu nuriye.


hazir yufkadan sutlu nuriye 1


*HAZIR BAKLAVA YUFKASIYLA SÜTLÜ NURİYE*

MALZEMELER

20 yaprak baklavalık hazır yufka

1 kase fındık

150 gram tereyeğı

ŞERBETİ İÇİN:

5 su bardağı tozşeker

2,5 su bardağı su

1,5 su bardağı süt

YAPILIŞI:

Şerbeti için tencerye 5 su bardağı süt üzerine 2,5 su bardağı su ve 1,5 su bardağı süt ilave ederek şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın. Tezgaha 10 yaprak baklavalık yufkayı serin. Üzerine yuvarlak tepsi alın ve tepsi eninde kesin.Fırın tepsisine yuvarlak kesilmiş yufkaları aralarına tereyağı sürerek tepsiye alın üzerine kalan parça yufkaları serpiştirin. Üzerine kırılmış fındıkları ekleyin. Üzerine kalan 10 adet baklavalık yufkayı da aynı şeklide ilave edin.

Üzerine kalan eritilmiş tereyağını ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen tatlınızın üzerine şerbetini dökerek servis edin.



-->


Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta Paylaş







Tepkiler:





Ziyaret etmeniz gereken diger siteler : hazir baklava yufkasindan sutlu nuriye

No comments:

Post a Comment