*HAZIR BAKLAVA YUFKASIYLA SÜTLÜ NURİYE*
MALZEMELER
20 yaprak baklavalık hazır yufka
1 kase fındık
150 gram tereyeğı
ŞERBETİ İÇİN:
5 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
YAPILIŞI:
Şerbeti için tencerye 5 su bardağı süt üzerine 2,5 su bardağı su ve 1,5 su bardağı süt ilave ederek şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın. Tezgaha 10 yaprak baklavalık yufkayı serin. Üzerine yuvarlak tepsi alın ve tepsi eninde kesin.Fırın tepsisine yuvarlak kesilmiş yufkaları aralarına tereyağı sürerek tepsiye alın üzerine kalan parça yufkaları serpiştirin. Üzerine kırılmış fındıkları ekleyin. Üzerine kalan 10 adet baklavalık yufkayı da aynı şeklide ilave edin.
Üzerine kalan eritilmiş tereyağını ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen tatlınızın üzerine şerbetini dökerek servis edin.
-->
Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta Paylaş
Tepkiler: |
Ziyaret etmeniz gereken diger siteler : hazir baklava yufkasindan sutlu nuriye
No comments:
Post a Comment