Tuesday, October 1, 2013

YELPAZE PATLICAN KIZARTMASI




yelpaze patlican kizartmasi 1


   Bu mevsimde her evde kızartmanın daha sık yapıldığı malum .Zararlı olsa da her gün yemiyoruz ya diyerek arada yapıp bayıla bayıla yiyoruz :)

   Ben en çok patlıcan kızartmasını severim. Tercihimse genelde sarmısaklı yoğurtludur. Ancak son bir kaç kızartmada bu şekilde servis ettim ve gören herkes bunun sadece  domates soslu bir patlıcan kızartması olduğuna inanmadı...Mutlaka deneyin derim :)

YELPAZE PATLICAN KIZARTMASI

4 adet hafif tombul ve kısa boylu patlıcan

1 su bardağı kızartma yağı

tuz

5-6 adet olgun kırmızı domates

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 kesme şeker

tuz

bir damla sirke

1 diş sarmısak 100 gr beyaz peynir

bir fiske kuru fesleğen


yelpaze patlican kizartmasi 2














Patlıcanları dip kısmından başlayarak sapına 1 cm kalacak şekilde dik olarak yaklaşık 5 yerinden kesin ve tuzlu suda bekletin. Bu aşamada çok dibe girmeyin ki patlıcan kopmasın.










Domatesleri rendeleyin ve sıvıyağda biraz suyunu çektirin. Domates sosa tuz,şeker,sirke ilave edin. En son peyniri rendeleyip fesleğeni serpin ve sosu ılınmaya bırakın.










Patlıcanları tuzlu sudan alın iyice kurulayın. Kestiğiniz kısımları elinizle hafifçe açtırın ve kızgın yağda kızartın. Kızarıp tabağa aldığınızda zaten kendiliğinden yelpaze şeklini alacaktır.










Aralarına domates sosundan kaşıkla gezdirin ve ılık veya soğuk olarak servis yapın.






Afiyet Olsun..



No comments:

Post a Comment