MALZEMELER : 200 gr. kuşbaşı doğranmış kuzu ciğeri, 6 çorba kaşığı toz tarhana, 1 çorba kaşığı buğday unu, 1+2 çorba kaşığı zeytinyağı, 6 su bardağı içme suyu, 1 tane defne yaprağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz ÜZERİ İÇİN ; Birkaç tane taze nane ve reyhan yaprağı, birkaç dal maydanoz yaprağı, 1 çay kaşığı toz tarçın, yarım çay kaşığı kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI : Kuşbaşı doğranmış kuzu ciğeri, tel süzgece koyularak, bol su ile yıkanır. Suyunun süzülmesi için bekletilir. Toz tarhana, içme suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber ve tuz, çorba tenceresine koyulur. Orta hararetli ateşte, önce tel çırpıcı ile daha sonra şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, kıvam alıncaya kadar pişirilir. Suyu süzdürülen kuzu ciğerlerine, un serpiştirilir. Fazla unu çıkması için, tel süzgeç silkelenir. Tavada, 1 çorba kaşığı zeytinyağı kızdırılır. İçine, ciğerler ve defne yaprağı koyulur ve sürekli karıştırılarak, kavrulur. Pişmekte olan tarhana çorbasına ilave edilir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Defne yaprağı çıkartılır. Porselen veya cam çorba kabına boşaltılır. ÜZERİ ; Yıkanıp kurulanmış taze nane, reyhan ve maydanoz yaprakları ile süslenir. Kırmızı pul biber ve toz tarçın serpiştirilerek, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Bu makale ile alakali daha cok bilgi gorebileceginiz onerdigimiz bir web sayfasi : hazir tarhana
No comments:
Post a Comment