Sunday, October 20, 2013

PİDE KIYMALI

Merhaba sevgili site ziyaretcilerimiz. Bugunku yayinimiz PİDE KIYMALI.




Canınız şöyle sıcacık mis kokulu pide mi çekti???Yapması çok zor demeyin..Artık çok kolay, hazırlamasıyla, pişirmesiyle ,hemen 1 saatte sıcacık ev pideleriniz hazır..Nasıl mı????Tabiki Nurlu Mutfağın lezzetli ve pratik tarifiyle..Haydi üşenmeyin ,hemen deneyin mutfağınızda fark yaratın...












pide kiymali 1


pide kiymali 2
Bizim pidelerimizin pişmesiyle ,tükenmesi 10 dakika sürmedi..Bakalım sizin evde ne kadar dayanacaklar!!!!!



pide kiymali 3


pide kiymali 4
Pidelerimizi hazırladıktan sonra fırına koymadan 10 dakika beklettik,hafif mayalanması için..


MALZEMELER


250 gr.dana kıyma


2 adet soğan


2 adet domates


3adet yeşil biber


1 tatlı kaşığı biber salçası


2 yemek kaşığı sıvı yağ


1 yemek kaşığı yoğurt


2 çay kaşığı tuz


2 çay kaşığı karabiber


1 tatlı kaşığı acı pulbiber


HAMURU


2 su bardağı un


1 su bardağı süt


1,5 tatlı kaşığı kuru maya


2 yemek kaşığı sıvı yağ


25 gr.erimiş margarin


2 çay kaşığı tuz


2 kesme şeker


1 yumurta akı( sarısı üzerine)


YAPILIŞI




  1. Önce hamurumuzu yapalım..Sütümüzü hafif ılıtıp,içine 2 kesme şeker ve kuru mayayı ekliyelim.




  2. Unumuzu yoğurma kabına koyup,ortasını havuz gibi açalım..İçine mayalı sütü,sıvı yağı,erimiş margarini,tuz ve yumurta akını ekleyip yoğuralım..Yumuşak bir hamur olacak..Ununuz biraz az gelirse kaşıkla bir kaç kaşık ekleyin..Benim ölçüme tam 2 bardak yetti..Unutmayın hamurumuz yumuşak olacak,mayalanbilmesi için.




  3. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtün ,sıcak bir ortamda yarım saat mayalansın..




  4. Bu arada soğanı,domatesi ve yeşil biberi çok küçük küçük doğrayın.Doğradığınız soğanı tuz,kırmızıbiber  ve karabiberle iyice ovun..İçine salçayı ve kıymayıda ekleyin ve tekrar yoğurun.En son domates yoğurt,sıvıyağ  ve biberi ekleyin..




  5. Mayalanan hamuru ben 12 ye böldüm..Daha küçük arzu ederseniz 16 ya bölebilirsiniz..Böldüğünüz hamurları bezeler haline getirin..Teker teker merdaneyle 4 -5 cm.lik ovaller halinde açın..Kaşıkla hazırladığınız içten bolca her tarafına gelecek şekilde yayın.Daha sonra uzun taraflarından 3 er cm.üzerine doğru kapatın,işi ucu birleşetirerek kıvırın,pide haline getirin... 




  6. Hazırladığınız pidelerin kenarlarını 1 tatlı kaşığı sıvıyağ koyduğunuz yumurta sarısını sürün ve 160 derece hafif ılık fırında pişirin..Pidelerinizin üzeri iyice kızarınca pişmiş demektir..




  7. Tepsiyi yağlı kağıtla kaplarsanız ,daha iyi bir sonuç elde edersiniz..




AFİYET OLSUN.SEVGİLER..













Hosunuza gidebilecek enterasan makaleler : pide tarifleri kıymalı

No comments:

Post a Comment