MALZEMELER:
5 Yumurta
6 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı limonlu su (4/1 limon suyu +su)
Arzuya göre antep fıstığı
Arzuya göre çikolata rendesi
KREMASI İÇİN:
1yumurta
3/4su barfağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı tepeleme un
2 paket vanilya
1 paket labne peyniri [200 gr]
3 su bardağı süt
PASTAYI ISLATMAK İÇİN:
1,5 çay bardağı sıcak su
1/4 limon suyu
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürtene kadar çırpalım.
1/4 limon suyunun üzerine su ekleyip bir çay bardağına tamamlayalım.
Limonlu suyu kabartma tozunu,elenmiş unu,kakaoyu çıpma kabına alıp çırpma teliyle karıştıralım.
Kalını margarinle yağlayıp tabanına un serpelim.
Hanuru kalıba boşaltıp 170 derece ısılı fırında pişirelim.
Pastayı kalıbın içinde soğutup ikiye keselim.
Sıcak suya şekeri,nescafeyi ve limon suyunu ekleyip karıştırarak soğutalım.
Pastanın kesik yüzeylerini fırça yardımıyla nescafeli su ile ıslatalım.
Tencereye unu,şekeri,sütü,vanilyayı, çırpılmış yumurtayı, kakaoyu ekleyip ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim.Kremayı ateşten alıp soğutarak içine labne peyniri ekleyip mikserle yarım dakka çırpalım. Kremayı pastanın alt ve üst parçasının kesik yüzeylerine yayalım.
Alt parçanın üzerine antep fıstığı serpip üst parçasını oturtalım.
Kremayla pastanın üzerini ve yanlarını kapatalım.Üzerine arzuya göre çikolata rendesi serpelim.
Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
AFİYET OLSUN
Bu yazi hakkinda daha cok yazi bulabileceginiz onerdigimiz bir kaynak : şekilli patates tarifleri
No comments:
Post a Comment