Sunday, August 25, 2013

Yoğurtlu Kabak Salatası



yogurtlu kabak salatasi 1


yogurtlu kabak salatasi 2


Güzel bir ayı ,Ramazan ayını - ve beraberinde gelen Şeker Bayramı'nıda geride bıraktık.Güzel okuyucum yoğunluğum malum bundan sebep geçmiş Şeker Bayramı'nızı kutlarım.Çoluk çocuk ,büyük küçük çok güzel geçen ,dinlenmeli bir bayram tatili oldu bizim için.Cansu bebeğimizle geçirilen ilk bayramımızdı.Bayramda ''Şeker''mi diyeceğiz ''Ramazan Bayramı ''mı diyeceğiz herkes bunu konuşup dururken biz yaptığımız o güzel tatlıları ,börekleri lüp lüp hüplettik :)

Bu güzel mi güzel ,lezzetli yoğurtlu kabak salata tarifim annemden .Ama asıl canım anneciğimede babaannemden miras kalmış.Ben misafir sofralarımda ,çay sofralarımda çok yakıştırırım.Yaz aylarında serin serin yemesi pek güzel olur .Hazır kabakların çiçekleri burnundayken mutlaka deneyin derim:)

Yoğurtlu Kabak Salatası

Malzemeler ;

. 5 adet kabak

. 1-1,5 su bardağı yoğurt

. 3-4 diş sarımsak

. 1/2 çay bardağı sıvı yağ

. tuz ,kırmızı toz biber

Yapılışı ;

. Kabakların kabuklarını soyacak yardımı ile soyun ve bir kabın içine rendeleyin.Tavaya sıvıyağı koyun.Rendelenmiş kabakların suyunu elinizle iyice sıkıp ısınan tavaya alın.Kısık ateşte kabakların rengi sarıya dönene kadar ağır ağır pişirin.Tuz ile tatlandırın ve soğumaya bırakın.Yoğurt ezilmiş sarımsak ,toz kırmızı biberi geniş bir kaba koyup kabakları iyice karıştırın.Buzdolabında en bir saat kadar soğutun.

Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment