Malzemeler
3-3,5 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 pk kuru maya
Yarım su bardağı toz şeker
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı bal (peteklide olur)
5 yemek kaşığı helva
çöreklerin içine serpmek için fındık
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapılışı
* Bir kabin icerisinde una maya, tuz, seker, bal, siviyag ve suyu ekleyerek özlenene kadar yogurun.
* Üzerine temiz bir bez örterek ilik bir yerde yarim saat kadar mayalanmaya birakin.
* Firin tepsinizi hafifce yaglayin veya yagli kagit serin.
* Hamuru hafifce unladiginiz tezgahin üzerinde yuvarlak acin.
* Boydan ikiye bölün. Her bir parcayi da resimdeki gibi ücgen seklinde kesin.
* Parcalarin baslangic kisimlarina birer yemek kasigi helva ve fındık koyarak uca dogru sarin ve ay sekli vererek hafifce yaglamis oldugunuz tepsiye dizin.
* Yumurta sarisini bir tatli kasigi su ekleyerek cirpin ve cöreklerin üzerlerine sürün.
* Önceden isitilmis firinda 15-20 dakika civarinda cöreklerin üstleri güzelce kizarana dek pisirin.
* Afiyet Şifa olsun...
No comments:
Post a Comment