Tuesday, August 27, 2013

Helvalı Çörek






helvali corek 1



helvali corek 2
Herkese merhabalar hayırlı günler olsun inşaAllah çok pratik bir tarif umarım deneyenler beğenirler..

Malzemeler

3-3,5 su bardağı un

Yarım su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı ılık su

1 pk kuru maya

Yarım su bardağı toz şeker

1 fiske tuz

1 yemek kaşığı bal (peteklide olur)

5 yemek kaşığı helva

çöreklerin içine serpmek için fındık

Üzeri için

1 yumurta sarısı

 Yapılışı

* Bir kabin icerisinde una maya, tuz, seker, bal, siviyag ve suyu ekleyerek özlenene kadar yogurun.

* Üzerine temiz bir bez örterek ilik bir yerde yarim saat kadar mayalanmaya birakin.

* Firin tepsinizi hafifce yaglayin veya yagli kagit serin.

* Hamuru hafifce unladiginiz tezgahin üzerinde yuvarlak acin.

* Boydan ikiye bölün. Her bir parcayi da resimdeki gibi ücgen seklinde kesin.

* Parcalarin baslangic kisimlarina birer yemek kasigi helva ve fındık koyarak uca dogru sarin ve ay sekli vererek hafifce yaglamis oldugunuz tepsiye dizin.

* Yumurta sarisini bir tatli kasigi su ekleyerek cirpin ve cöreklerin üzerlerine sürün.

* Önceden isitilmis firinda 15-20 dakika civarinda cöreklerin üstleri güzelce kizarana dek pisirin.


* Afiyet Şifa olsun...



No comments:

Post a Comment