Sunday, November 3, 2013

Kuru Meyveli Paluze



kuru meyveli paluze 1


Osmanlı Saray Mutfağından hem çok besleyici hem de çok pratik bir tarif ile haftaya tatlı bir başlangıç yapalım istedim. İçindeki değişik kuru meyvelerle çocuklar içinde besleyici bir tarif olacağını düşündüm . Kuru meyve çeşidini damak tadınıza uygun artırıp çıkartabilirsiniz...


 


Beni Facebook'ta takip etmek isterseniz buraya tıkladıktan sonra açılan sayfayı beğenmeniz yeterli...


 


Gereken Malzemeler :


7-8 adet kuru incir


6-7 adet kuru kayısı


5-6 adet kuru erik


Yarım çay bardağı kuru üzüm


6 su bardağı su


2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz


1 su bardağı toz şeker


1/2 çay bardağı nişasta (mısır nişastası kullandım)


 


Üzerine :


Nar taneleri


File fıstık


Hindistan cevizi


Dövülmüş ceviz


Tarçın 





 


kuru meyveli paluze 2



Hazırlanışı :


Kuru kayısıları, incirleri ve erikleri ince ince kesip suyun içinde yumuşayıncaya kadar bekletin.


Yumuşayan kuru meyvelerin suyunu süzüp bir kenara alın.


6 su bardağı suyu, toz şekeri ve nişastayı bir tencereye alıp iyice karıştırıp nişastasının erimesini sağlayın.


Ocağa alıp kuru meyveleri ekleyip ağır ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.


Tatlıyı kaselere paylaştırın.


Soğuyunca üzerini tarçın , nar taneleri, fıstık, hindistan cevizi ve ceviz ile süsleyin.


 





 Tarif Sofra dergisinden uyarlanmıştır.









Bunu E-postayla Gönder BlogThis! Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş


No comments:

Post a Comment