MALZEMELER
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı rondoda çekilmiş fındık
- 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
- 200 gr tereyağı
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
AYRICA
- 1 paket pasta kreması (tarifindeki miktara göre süt)
- Üzerini süslemek için damla çikolata yada çikolatalı süsler
YAPILIŞI
- Tereyağı buzdolabından çıkarılıp hemen küp küp doğranır .
- Un hariç diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.
- Un kontrollü bir şekilde eklenerek yavaş yavaş yoğrulur.
- Hamur ele yapışmayan bir hale gelince (çok uzun yoğrulmayacak) buzdolabında 10 dakika bekletilir.
- Tart kalıpları çok hafif sıvı yağla yağlanır.
- Bezelere bölünen hamur kalıpların içine kenarları dışarı sarkacak şekilde açılır.
- Sonra el ile sarkan kısımları kenarıyla kesilerek düzgünce bırakılır.(pişince kenarları aynı hizada olması için)
- Ben demir kalıplar kullandım.
- El ile iyice bastırdıktan sonra çatal yada bıçakla bir çok yerinde delik açılır ki pişerken kabarmasın.
- Fırının ızgara teline dizilerek önceden ısınmış 180 derecede kurabiye kıvamı pişene kadar bekletilir.
- Fırından çıkınca soğuması için 5-10 dakika bekletilir.
- Sonra yavaşça kalıplardan çıkarılır.
- Bu arada krema üzerindeki tarife göre hazırlanarak buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
- Soğumuş olan tartoletlerin üzerilerine krema torbasıyla sıkılır.
- Üzerileri arzuya göre süslenerek buzdolabında bekletilir.
- Yenileceği gün yapılması tavsiye olunur.
- Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment