Thursday, November 14, 2013

Fındıklı & Kakaolu Tartolet



findikli amp kakaolu tartolet 1
       Bu güzel epeydir sırada bekliyor.Nasip bu güneymiş...Tariften yaklaşık  16 tane minik tart çıkıyor.Üzerine ben hazır pasta kreması kullandım arzuya göre kendi kremanızı veya krem şantiyle de süslenilebilinir...



MALZEMELER


  1. 1 yumurta

  2. 4 yemek kaşığı pudra şekeri

  3. 4 yemek kaşığı rondoda çekilmiş fındık

  4. 1 tatlı kaşığı kabartmatozu

  5. 200 gr tereyağı

  6. 2 su bardağı un

  7. 1 paket vanilya

  8. 2 yemek kaşığı kakao



AYRICA







  1. 1 paket pasta kreması (tarifindeki miktara göre süt)

  2. Üzerini süslemek için damla çikolata yada çikolatalı süsler








YAPILIŞI







  • Tereyağı buzdolabından çıkarılıp hemen küp küp doğranır .

  • Un hariç diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.

  • Un kontrollü bir şekilde eklenerek yavaş yavaş yoğrulur.

  • Hamur ele yapışmayan bir hale gelince (çok uzun yoğrulmayacak) buzdolabında 10 dakika bekletilir.

  • Tart kalıpları çok hafif sıvı yağla yağlanır.

  • Bezelere bölünen hamur kalıpların içine kenarları dışarı sarkacak şekilde açılır.

  • Sonra el ile sarkan kısımları kenarıyla kesilerek düzgünce bırakılır.(pişince kenarları aynı hizada olması için)



findikli amp kakaolu tartolet 2







  • Ben demir kalıplar kullandım.

  • El ile iyice bastırdıktan sonra çatal yada bıçakla bir çok yerinde delik açılır ki pişerken kabarmasın.

  • Fırının ızgara teline dizilerek önceden ısınmış 180 derecede kurabiye kıvamı pişene kadar bekletilir.

  • Fırından çıkınca soğuması için 5-10 dakika bekletilir.

  • Sonra yavaşça kalıplardan çıkarılır.

  • Bu arada krema üzerindeki tarife göre hazırlanarak buzdolabında yarım saat dinlendirilir.

  • Soğumuş olan tartoletlerin üzerilerine krema torbasıyla sıkılır.

  • Üzerileri arzuya göre süslenerek buzdolabında bekletilir.

  • Yenileceği gün yapılması tavsiye olunur. 



findikli amp kakaolu tartolet 3



  • Afiyet olsun...






No comments:

Post a Comment