Pastane tadında tuzlu kurabiye yapmaya ne dersiniz? harika bu tarif Sahrap Soysal 'a ait.çeşit çeşit tariflerin olduğu siteyi ziyaret etmek için tık tık.
malzemeler
Hamur için;
125 gr bitkisel margarin
2 yemek kaşığı tozşeker
½ su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çörekotu
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, süt, sıvıyağ, tozşeker, tuz ve kabartma tozunu bir kaba koyup karıştırın. Unu da yavaş yavaş ilave edip pürüzsüz kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığındaki hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin.
Hamurdan küçük parçalar koparıp tezgahın üzerinde uzun yuvarlak şeritler oluşturun. Hamur rulolarının uçlarını birleştirip çevirerek burgu şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin. 175 dereceye ayarladığınız fırının alt rafında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirip çıkarın. Ilık hale gelmelerini bekleyip servise sunun.
Onerdigimiz enterasan bir yazi : tuzlu pastane kurabiyesi
No comments:
Post a Comment