Sunday, April 6, 2014

Patates Terin





malzemeler:

750 gr patates (haslanmış ve pure haline getirilmiş)

5 yemek kaşığı dolusu süzme yogurt

2 yemek kaşığı mayonez

1 çay kaşığı karabiber

2 dis ezilmiş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

1 bardak tavuk suyu ve sebze suyu

2 yemek kaşığı toz jelatin

2 su bardağı dolusu garnıtur (bezelye,havuc,mısır karışımı)



Bir bardak sebze suyumuzun içinde toz jelatinimizi ocagın ustunde eritiyoruz.(2012 yılından beri halavet gıda markasıyla jelatin ülkemizde üretiliyor.Ama bulunduğunuz yerde bulamazsanız üzerinde sığır jelatini yazmasına dikkat edin lütfen )


Daha sonra bütün malzemelerimizi bir araya getiriyoruz.İyice karıstırdıktan sonra strec filmle kapladığımız kalıbımıza döküp bir gece dolapta bekletiyoruz.Sonrasında ters cevirerek  ve istediğimiz şekilde süsleyerek servis yapabiliriz.



No comments:

Post a Comment