Saturday, April 5, 2014

Arnavut Cigeri






 Es selamü aleyküm dostlarim hayirli hafta sonlari herkeze .

sizlere verecegim tarif arnavut cigeri .sizleri bilmem ama ben tutukunu sayilirim arnavut cigerinin. arada yapmaya calisirim b12 vitamini eksikliginiz var ise sayet, hafta da bir kez olsun yemenizi tavsiye ederim .

                                                     







malzeme cok sade bu lezzette

istediginiz miktar kuzu yada dana cigeri cigerleri bekletmek icin süt

un,tuz karabiber  ve toz kirmizi biber

sanilanin aksine sivi yag degil ,kizartma islemin de margarin kullanacagiz. (icersin de transyag olmayanindan olsun mümkünse)

yapilisina gelince malesef asamalari resimleyememistim aceleden dolayi .

cigerin zarlarini soyun. kus basi seklin de dograyin ,ama cok büyük parcalar olmasin . dogradiginiz cigerleri derin bir kaba koyun üzerlerini gececek kadar süt koyun buzdolabinda 1 saate yakin bekletin daha sonra  süzgece döküp birakin  yaklasik 15-dakika sütünün  süzülmesini saglayin .

yaklasik 2 su bardagi unu bir kaba koyun icersine tuz ,karabiber,toz kirmizi biber ekleyin kirmizi biberin miktari 1 kahve kasigi olsa yeterlidir un icin, ama sonraki asamada biraz daha kullanacagiz kirmizibiber

kizartma asamasi icin

250 gr yakin margarini kücük ama derin bir tavaya koyun isitin. isininca icersine bir porsiyon cigeri önce una atin sonra her yerine bulansin .daha sonra cigerin bir tel süzgec de  unun fazlasinin gitmesi icin unladiginiz cigerleri koyup biraz sallayin, yanlizca cigere yapisan unlar kalmali üstünde .

isittiginiz margarine atip pembe renk alincaya kadar kizartin .kevgirle yagdan alip bir tencerenin icinde bekletin kapagini kapatmayi unutmayin .tüm cigerleri bu sekilde kizartin .

ocaginizin alti cok acik olmamali orta ayarda kizartin .cigerler bitince tavanizdaki yagi atin. icersine tekrar bir iki kasik margarin koyun .iyice isininca icersine 2 kahve kasigi kadar toz kirmizi biber ekleyin köpürmeye baslayinca kizarttiginiz tüm cigerleri icersine atip bir kac kez karistirin .ocagin altini kapatip servis hazirliklarina gecebilirsiniz .

cigerin  maydonoz, rendelenmis halka sogan, domates ve sumak yada limon olmassa olmazidir .

dilerseniz lavas ekmegi dilerseniz beyaz ekmegin icersine biraz ciger ve hazirladiginzi garnitürden koyup serivse sunabilirsiniz .

not

cigerleri kizartirken asiri isinan yagin yanmasini önlemek icin yarim kasik margarin ilave etmeyi unutmayin

cigerleri cok kizartirsaniz kuru olacaktir orta isida  seri olarak calismalisiniz

süt asamasini es gecmeyin bu islem cigeriniz beyaz ve yumsak olmasini saglar ayni zamanda bir nevi zehirini temizler

bu yemegimizin konseptide bana ait





Afiyet olsun dostlar daim dualara talibim 


Muhabbetle

No comments:

Post a Comment