Thursday, April 17, 2014

Çilek Soslu Muhallebi






Çilek zamanı olunca birde sütlü tatlılar sevilince sık sık yapılır oldu bu ara.Yumuşacık nefis bir muhallebi yapmak isterseniz hemen tarifi deneyin diyorum.

Mutlu,keyif dolu bir hafta sizlerin olsun.



Malzemeler:


  • 4 su bardağı süt

  • Yarım su bardağı toz şeker

  • Yarım su bardağından bir parmak fazla un

  • 1 yumurta sarısı

  • 1 paket vanilya

  • 1 yemek kaşığı tepeleme margarin




Çilekli Sos İçin:



  • 500 gr Çilek

  • 1 türk kahve fincanı toz şeker

  • 1 yemek kaşığı silme nişasta

  • 1 türk kahve fincanı Tukaş Çilek Reçeli










Yapılışı:




  • Derin bir tencereye süt,şeker,un,yumurta sarısını ekleyin.

  • Çırpıcı ile iyice çırpın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

  • Ocaktan indirdikten sonra margarin ve vanilya ekleyin.

  • Mikser ile 5 dk çırpın.

  • Sos için çilekleri yıkayın ve mutfak robotuna alarak püre haline getirin.

  • Sos tenceresine alın.

  • Üzerine toz şeker ve nişastayı ekleyin karıştırın.

  • Sos kıvamına gelene kadar pişirin.

  • Ocaktan indirdikten sonra çilek reçelini ekleyin ve karıştırın.

  • Kuplara muhallebi ve çilek sosu paylaştırın.

  • Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edin.







Tukaş Facebook Sayfasına Buradan Ulaşabilirsiniz.









No comments:

Post a Comment