Saturday, April 27, 2013

özel mantar yemekleri

Selam degerli site takipçilerimiz. Yogun talep üzerine sizlere bugün özel mantar yemekleri makalesini paylasmaya karar verdik.

Mutfak: Fransiz

Süre: 40 dk

MALZEMELER

4 hindi baget

10-15 mantar

3 sivribiber

4 domates

2 sogan

2 çorba kasigi siviyag

yarim su bardagi su

tuz, karabiber

Marinat Için:

1 çay bardagi zeytinyagi

1 çay kasigi kekik

1 çay kasigi hardal

1 çay kasigi karabiber, pulbiber

4-5 dis sarimsak

YAPILIŞ TARİFİ

Marinati hazilamak için sarimsaklari soyup ezin. Zeytinyagi, sarimsak,kekik, hardal, pulbiber, karabiber, ve tuu büyük bir kasede karistirin. Hindi butlarini karisimin içine yerlestirip yarim saat marine edin. Mantarlari iyice yikayip kurulayin ve ince ince dilimleyin. soganlari kiyin, sivribiberleri temizleyip dograyin. Domatesleri soyup küp küp dogayin. Siviyagi tavada kizdirin. Sogani ilave edip sote edin. Sivribiber ve domatesi ekleyip kavurun. Tuz ve karabiber serpin. Mantarlari ve suyu ilave edip kapagi kapali olarak pisirin. Hindi bagetleri marinattan çikarip izgarada iki tarafli kizartin. Servis tabagina alip mantarli sos esliginde servis yapin.


Onerimiz ilginc bir yazi : pratik piliç sote

No comments:

Post a Comment